Обробні пластикові дошки
Пластикові дошки складають гідну конкуренцію кухонним дощечки з дерева. Вони володіють рядом переваг: практичністю, універсальністю, зносостійкістю і пр. Це універсальний матеріал і підходить для будь-яких продуктів. Пластик не вбирає запахи, тому на таких дошках зручно працювати з рибою та м'ясом, також пластикові дошки не поглинають соки фруктів і овочів.
Переваги пластикових кухонних дощок
• Відрізняються високою гігієнічністю, екологічністю.
• Дошка з пластику не боїться води, не розбухає на відміну від дерев'яної.
• Не так швидко затупляет ножі, скляні дошки.
• Легко миється в посудомийній машині, може міститися в сушарку.
• Пластикова дошка не боїться хімічно агресивних середовищ.
• Дошки з пластику мають більш легкий вагу в порівнянні з дерев'яними та скляними аналогами.
• Широка колірна гамма, пластикові дошки можуть бути самих різних кольорів і відтінків.
• Відрізняються порівняно невисокою вартістю.
У пластикової кухонної дошки є всього два недоліки: пластик може ковзати по поверхні столу, а продукти — по поверхні дощечки. Щоб уникнути цього, деякі виробники роблять поверхню дощок рифленою або злегка шорсткою, а на зворотну сторону наносять силікон або гуму. Другий недолік — такі обробні дошки з пластику бояться високих температур.
Особливості кухонної дошки з пластику
Дошки з пластику є більш універсальними. Якщо у вас в будинку немає жодної кухонних обробної дошки, фахівці радять придбати саме пластикову. Є класичні прямокутні, квадратні і круглі обробні дошки з пластику. Вони можуть мати гладку чи шорстку поверхню для поліпшення зчеплення зі столом і оброблюваними продуктами. Випускаються дошки різних розмірів — при виборі керуйтеся виключно власними поняттями про зручність.
Дощечки з «родзинкою» — дизайнери створили неймовірну кількість варіацій кухонних дощок. Пластик легше інших матеріалів і дозволяє втілити незвичайні концепції. Так, наприклад, створені дощечки з поглибленнями, куди можна переміщати нарізані продукти. Є складні, з яких зручно зсипати порізані інгредієнти. Є розділювальні кухонні пластикові дошки, які вішаються на раковину і дозволяють швидко мити і різати овочі.
Як вибрати пластикову дошку?
При выборе кухонной доски важно уделить внимание виду пластика. Некоторые «сорта» этого материала слишком мягкие, из-за чего на поверхности доски быстро образуются порезы от ножа, в которые будут проникать микробы. Лучшим вариантом являются доски из полипропилена — они наиболее прочные и стойкие. Размер кухонной доски выбирается исключительно из предпочтений хозяйки, но практика показывает, что обрабатывать рыбу и мясо удобнее на более больших досках (30×50 см), тем временем как для овощей и готовых продуктов будет достаточно дощечек на 20×30 см. Зручні пластикові обробні дощечки і для тих, хто любить відпочинок на природі,кемпінг, походи. Взяти масивну і важку дерев'яну кухонну дошку в поїздку не вийде, а легку пластикову невеликих розмірів — цілком. Зазвичай перевага віддається моделям дощок самого компактного розміру.
Догляд за пластиковими обробними дощечками
• Зберігати обробні дошки потрібно подалі від плити, так як з-за високої
температури дощечка може зіпсуватися.
• На пластикові дошки можна ставити нічого гарячого (наприклад, каструлю з плити).
• Раз в тиждень потрібно проводити дезінфекцію — поверхню обробляти окропом, оцтом або лимонним соком.
• Видалити вбралися запахи з кухонної дошки можна також розчином оцту або соди.
Оснастити кухню яскравими пластиковими дощечками і готуйте із задоволенням!